756JY modellen

Känsla

Älskar du att tillbringa tid på sjön? Oavsett om du är fiskare, båtägare eller bara gillar att vara på sjön kan en trådlös båtkontroll göra din upplevelse ännu bättre.

Den här fjärrkontroller från Shipcontroller har joystick och kan användas på båtar med axlar och drev samt självklart med Volvo Penta IPS, vilket gör att du manövrerar båten enkelt med ett finger. Det skapar en trygghetskänsla vid tilläggning samtidigt som du kan röra dig fritt på båten.

Manövrera motorer, bog- och akterpropeller, ankarspel, tuta, belysning och annan utrustning ombord.

DPS - Dynamic Positioning

Shipcontrollers Dynamiska Positionerings System är ett fantastiskt tillval för att göra båtlivet ännu enklare. DPS aktiveras enkelt från din fjärrkontroll och systemet håller automatiskt båtens position och riktning.

Det är en mycket praktisk funktion när du till exempel förbereder inför tilläggning, väntar på sluss- och broöppning eller vill ligga still på djupt vatten.

Shipcontrollers DPS kan installeras på de flesta båtar som har elektriska reglage samt bog- och akterpropeller. Systemet kan även installeras på båtar med axlar eller drev och thrustrar med on/off styrning.

Bäst funktion uppnås med bog- och akterpropeller som har proportionell styrning. För att komplettera ditt manöversystem med DPS är det viktigt att thrustrarna klarar av att gå lite längre tid utan att överhettas samt att båten har tillräckligt med batterikapacitet.

Att få båten att ligga still med en enkel knapptryckning är en revolutionerande upplevelse. Slipp stressen och upplev full kontroll med Shipcontrollers DPS

Säkerhet och precision

Med hjälp av Shipcontrollers fjärrkontroll kan du stå var som helst på båten när du manövrerar med precision och med ökad säkerhet samt trygghet.

Med 128-bitars krypterad dubbelriktad radiosignal är Shipcontroller-systemet säkert mot störningar och manipulering, vilket gör det till en tillförlitlig och robust trådlös lösning för båtar.

Tack vare att det är radio, blir också räckvidden lång.

Display

Med hjälp av den unika displayen och tvåvägskommunikationen ser man tydligt relevant information från båtens instrument. Man kan se djup, fart, kurs, kättingräknare och mycket mer.

Tack vare displayen kan knappar på fjärrkontrollen få flera funktioner. Det gör bl.a. att man kan manövrera två ankarspel individuellt eller styra annan utrustning ombord.

Reglage och installation

För att kunna installera Shipcontroller så måste båten vara utrustad med elektriska reglage och kan även installeras på båtar som har Volvo Pentas joystick. Titta på listan nedan över reglage vi har lösningar för.
Saknar båten elektriska reglage kan det installeras samtidigt som Shipcontroller.

Smidighet

Du behöver inte längre oroa dig för att behöva vara låst till förarplatsen när du är ute med båten.

Med hjälp av fjärrkontrollen kan du lämna förarplatsen och hantera det som behövs styras utan att behöva vara låst där. 
Nu kan du ha fullständig kontroll över din båt med hjälp av Shipcontroller, som i princip innebär att du tar med dig förarplatsen i handen.

Integration autopilot

Om båten är har autopilot från Raymarine, kan fjärrkontrollen integreras med den. Det är smidigt att aktivera autopiloten samt ändra kurs.

Ankarspel

Två ankarspel kan anslutas till systemet. Om båten är utrustad med kedjeräknare ser man tydligt hur mycket kätting man har ute och eftersom man dessutom ser hur djupt det är, visas faktorn mellan kätting/djup.

kommandon till båtens system, utan också ta emot statusinformation från fartyget och från själva systemet, vilket gör att systemet kan upptäcka och varna piloten för eventuella kommunikationsproblem.

Standardfunktioner

 • Doble Clic® feature: välj 2 nivåer av kraft på thrustrar med samma knapp

 • Avancerad motorstyrning (steglös eller 1-2-steg)

 • Bog- och akterpropeller samt dubbla ankarspel

 • Separata knappar för tuta och belysning

 • Kedjeräknare, beräkning av förhållandet kedja/djup

 • Display för information

 • Konfigurerbart djuplarm

 • Visuella varningar och vibration

 • Ankarspel och bogpropeller inaktiveras vid en viss hastighet

 • Inbyggt batteri med trådlös laddning (QI)

 • IP65-klassad

 • Långs räckvidd tack vare radiokommunikation.

Tillvalsfunktioner

 • DPS – Dynamic positioning

 • Akterpropeller

 • Styrning dubbla ankarspel

 • Dubbla varvtal som ger den extra kraften när den behövs.

 • Integration med Raymarine autopilot

 • Utbyggnadsmodul med 8 reläutgångar (vinschar, belysning,
  luckor etc.)

Kompatibla reglage och produktblad

Kompatibla reglage tumme
Kompatibla reglage
Produktblad SCR-756JY
Produktblad DPS

Kedjeräknare

Se hur mycket kätting du har ute samt förhållandet mellan meter kätting och djup.

Djupkurva

Se djupet på skärmen samt få varningar när det blir grunt.

Autopilot

Integrera Raymarine autopilot och styr även den med fjärrkontrollen.

Vindriktning

Se vindriktning och vindstyrka.

Vill du veta mer? Kontakta oss nedan!